Povestea Aronia Energie

Produsele Aronia Energie s-au născut din dor de străbunici și veșnica uimire a omului care se vede mic în fața naturii fascinante.

Povestea noastră începe acum vreo 30 de ani, într-o curte de țară din județul Sălaj. Copii fiind, trăiam cu tot sufletul magia întruchipată de înflorirea, coacerea și rodul a trei butași de coacăz negru.  Cum de au crescut ei printre pietrele din fundația casei si cum de răzbesc și fac fructe atât de faine, an de an. Apoi, când erau gata fructele, abia așteptam să le mâncăm. Erau dulci, zemoase și parfumate. Sunt acele boabe de coacăze negre, a căror simbol reprezintă astăzi logo-ul Aronia Energie. 

Copiii de atunci suntem noi, adulții de astăzi, iar primii butași din care chiar și acum producem dulceață, suc și nu numai, am început să îi sădim, în amintirea străbunicilor, acum aproape 10 ani. Am început, desigur, cu butași de coacăz. Vreo 30 la număr. Fructele n-au întârziat să apară. Și dulceața de-abia că o gustam, că de-ndată ce era gata o și mâncam și iarna ne prindea deseori cu cămara pustie. Anul următor cultura a crescut până la 120 de butași. În celălalt an până la 350. Apoi au mai venit 1000 și tot așa. Eram mândri și motivați, iar munca depusă care sporea nici n-o simțeam.   
       
Citind despre beneficiile fructelor de pădure, bogăția lor de antioxidanți și vitamina C, printre altele zeci, și dorind să completăm gusturile primelor dulcețuri, dar și bucuria culesului de fructe proaspete pentru mâncat pe loc, când ne plimbam prin cultură, ne-a făcut să dezvoltăm și diversificăm producția cu arbuști fructiferi noi. Astfel a apărut aronia, care ne-a încântat cu proprietățile ei testate de fiecare membru al familiei noastre, în toate formele ei: fructe, dulceață, sirop, ceai, fruct uscat, pulbere, suc și vin. Zmeura, murele și afinele fac și ele casă bună și gustoasă cu cele de mai sus, așa că s-au alăturat și ele livezilor.

Și pentru că am amintit de familie, astăzi Familia Aronia Energie a crescut la sute de membri, pentru că dorul din copilărie s-a transformat în pasiune, iar pasiunea a devenit brand. Din această familie faci acum și tu parte, cititor drag și, probabil, deja degustător al vreunui produs Aronia Energie, pe care îl pregătim din toată inima pentru toți iubitorii produselor autentice românești. Le suntem adânc recunoscători pentru sprijinul lor în decursul ultimilor ani. Împreună am ajuns să construim standardul de calitate Aronia Energie, pe care l-am definit ROPAS:

R=românesc           O=original    P=prestanță          A=adaptabil    S=sănătos

Te invităm să descoperi specialitățile Aronia Energie pe care le producem din fructe de primă calitate, precum și selecția de idei de cadou pe care am făcut-o în urma numeroaselor voastre cereri!


Îți mulțumim pentru că faci parte din povestea noastră!